Ondernemingsloket


Wat is een ondernemingsloket?

Bij een ondernemingsloket kan en moet elke zelfstandige (handelaar, ambachtsman, vrije beroeper, landbouwer en niet-commerciële zelfstandige) alle administratieve formaliteiten laten vervullen.

Je moet dus via het ondernemingsloket je ondernemingsnummer aanvragen, elke inschrijving, wijziging of schrapping bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen regelen, leur– of kermiskaarten aanvragen, enz. …

Verder kan je terecht voor inschrijving, wijziging en stopzetting BTW, het aanvragen van allerlei vergunningen, neerlegging van akten bij de rechtbank van koophandel, onderzoek bedrijfsbeheer en ondernemingsvaardigheden, allerlei advies enz.

Eunomia Ondernemingsloket is het ondernemingsloket van avixi en één van de 9 erkende ondernemingsloketten in België.

Aangezien de opstart soms snel moet gaan, heeft Eunomia ervoor gezorgd dat je bij ons onmiddellijk je ondernemingsnummer kan meekrijgen als je dossier in orde is. Je kan starten met onze online-tool. Zo hoef je zelfs niet naar ons kantoor te komen, maar kan je van thuis uit je opstart regelen.

Als zelfstandige moet je er op toezien dat alle bedrijfsgegevens correct opgenomen zijn in de KBO. Dit wil zeggen dat er bij adreswijzigingen, activiteitenwijzigingen, opening nieuwe vestiging, stopzetting activiteit enz. een aanpassing in de KBO doorgegeven moet worden. Dit doe je via een ondernemingsloket.

Hoe je op dit ogenblik gekend bent bij de overheid kan je hier terugvinden.

Vragen over richtlijnen en wettelijke bepalingen voor jouw sector en activiteiten?

De FOD Economie heeft op zijn website een platform GUIDANCE aangemaakt vol richtlijnen. Het doel van deze richtlijnen is advies te geven aan ondernemingen en ervoor te zorgen dat hun praktijken in overeenstemming zijn met de wet. De richtlijnen zijn divers en hebben bijvoorbeeld betrekking op de wettelijke garantie, prijsverminderingen of ze zijn gericht op specifieke sectoren (juweliers, renovatiewerkzaamheden, enz.). Deze richtlijnen evolueren constant en worden daarom regelmatig bijgewerkt.

Onze verantwoordelijken van Eunomia staan voor je klaar:

OLbrugge@avixi.be of 050/40 65 65
OLmechelen@avixi.be of 015/45 12 54

Je bent accountant

Ons erkend onafhankelijk ondernemingsloket Eunomia is één van de meest toegankelijke ondernemingsloketten.

Jij of jouw klanten kunnen dus vlot terecht in onze kantoren.

Diegenen die niet ter plaatse kunnen komen helpen wij graag per mail of per post. Bovendien ben je als accountant in de mogelijkheid om alles vanop je eigen kantoor te regelen via ons heel toegankelijk programma.

Het programma is een web-based toepassing, je hoeft dus niets op je computer te installeren. Het enige wat je nodig hebt is een login-code. Stuur ons een bericht en wij bezorgen je een toegangscode.

Onze verantwoordelijken bezorgen je graag meer inlichtingen. Ons eunomia-team staat bovendien klaar om je te helpen bij het invoeren van jouw dossiers en de mogelijke vragen die je daar bij hebt.

Wens je graag vrijblijvend een demonstratie van ons programma dan brengt onze relatiebeheerder je graag een bezoekje. Bel ons of stuur ons een mailtje.

Neem ook een kijkje op de website van eunomia.

Starten als zelfstandige?

Start hier in een handomdraai je eigen zaak met de online-tool van avixi.

Contacteer ons ondernemingsloket

Heb je nog een vraag?

Contact
Contact