Fiscaal attest


Het fiscaal attest is de samenvatting van de betaalde sociale bijdragen die je in een bepaald jaar betaald hebt. Je gebruikt dit document bij je belastingaangifte. Je betaalde sociale bijdragen zijn een aftrekbare beroepskost.

Indien er een fiscaal attest voor jou voor handen is dan ontvang je dit van ons samen met je vervaldagbericht van het 2de kwartaal. In de loop van het 1ste kwartaal is dit al wel op te vragen via jouw persoonlijke digitale toegang tot je dossier – My avixi.

Wat vind je terug op je fiscaal attest

  • het totaal van je betaalde sociale bijdragen
  • het totaalbedrag van de terugbetaling van sociale bijdragen van dat jaar. Een terugbetaald bedrag wordt beschouwd als inkomen.
  • Het aftrekbaar bedrag: verschil tussen de twee bedragen.

Vanaf 2020 zijn verhogingen niet meer fiscaal aftrekbaar. Alle verhogingen die betaald worden, zullen dus niet mogen opgenomen worden als aftrekbare kosten op de inkomsten van bijdragejaar.

Hoe een fiscaal attest aanvragen?

Je kan fiscaal attest 24/24 – 7/7 opvragen via My avixi

Om toegang te krijgen tot je elektronisch dossier heb je een kaartlezer en je eID-kaart nodig. Je kan ook inloggen met itsme.

Je kan hier je attest downloaden en printen.

Je boekhouder/accountant kan jouw fiscaal attest ook opvragen via zijn digitale toegang tot jouw dossier. Natuurlijk moet hij daarvoor een volmacht van jou hebben. Mocht hij dat nog niet hebben, verleen hem dan toegang via het volmacht document. Gelijktijdig kan je volmacht geven om voor jou ook noodzakelijke verrichtingen te doen bij het ondernemingsloket Eunomia.

Ontvang je liever een kopie van je attest per post of in je mailbox? Stuur je dossierbeheerder een e-mail. Vergeet vooral niet om je rijksregisternummer te vermelden.

Overstappen naar avixi

Overstappen van je huidig sociaal verzekeringsfonds naar avixi? Klik, vul aan, onderteken en wij doen de rest.

Nuttige documenten

Contact

Heb je nog een vraag?

Contacteer je klantenbeheerder:

Mechelen op 015 45 12 60
Brugge op 050 40 65 65
Hasselt op 011 22 27 46

Of stuur een bericht via email naar info@avixi.be.

Contact