Van helper naar zelfstandige in eigen naam


Als zelfstandig helper sta je een natuurlijk persoon (zelfstandige) bij  in de uitoefening van zijn activiteit.  De hoofdzelfstandige heeft in dit geval een ondernemingsnummer.  Jij als zelfstandig helper hebt dat niet nodig.  Je bent wel verzekeringsplichtig als zelfstandige en dat in hoofd- of bijberoep.

Bij wijziging van zelfstandig helper naar zelfstandige in eigen naam moet je dus een ondernemingsnummer aanvragen en je inschrijving in de KBO in orde stellen.  Om dit in regel te stellen contacteer je een ondernemingsloket.

Vergeet niet om je stopzetting als helper door te geven aan je sociaal verzekeringsfonds.  Zo niet blijf je verbonden in de administratie aan de hoofdzelfstandige.  De hoofdzelfstandige moet hiervoor een verklaring op eer van de stopzetting ondertekenen.  Die bezorg je dan aan je sociaal verzekeringsfonds.

Geef ook  de  gegevens over je ondernemingsnummer als zelfstandige in eigen naam of eventueel als zaakvoerder van je vennootschap door aan je  sociaal verzekeringsfonds .

Er wijzigt verder niets.  Je was al aangesloten als zelfstandige en dit loopt gewoon door, net als je sociale bijdragen.

Starten als zelfstandige?

Start hier in een handomdraai je eigen zaak met de online-tool van avixi.

Contact

Heb je nog een vraag?

Contacteer je klantenbeheerder:

Mechelen op 015 45 12 60
Brugge op 050 40 65 65
Hasselt op 011 22 27 46

Of stuur een bericht via email naar info@avixi.be.

Contact