Zelfstandige worden


Je wil je eigen zaak starten en bent op zoek naar info en begeleiding. Dan ben jij bij avixi aan het juiste adres. Wij informeren en begeleiden je doorheen de administratieve en wettelijke verplichtingen om te starten als zelfstandige.

Je zaak starten

Als startend ondernemer heb je ongetwijfeld een aantal vragen. Waag je de sprong? Laat je dan begeleiden door avixi.

Administratieve formaliteiten

Zelfstandig worden gaat gepaard met het maken van keuzes en het vervullen van tal van startersformaliteiten. Avixi helpt je om dit in orde te brengen.

Verplichte aansluitingen

Als zelfstandige ben je verplicht om je aan te sluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Ook wanneer je een vennootschap opricht moet je deze aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds.

Je statuut als zelfstandige

Als zelfstandige ben je onderworpen aan een eigen sociaal statuut en geniet je een specifieke sociale zekerheidsregeling. Het sociaal statuut van de zelfstandigen voorziet niet alleen in plichten, maar ook in rechten.

Sociale bijdragen

Als zelfstandige moet je verplicht aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Je betaalt dan elk kwartaal aan dit sociaal verzekeringsfonds jouw sociale bijdrage voor je sociale zekerheid als zelfstandige. In ruil open je dan allerlei sociale rechten.